Diensten  /  Websites

Web Development

Web development is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het realiseren van een website. Voor een bedrijf is het dan ook essentieel om een mooie en goed werkende website te hebben. De wereld van het internet is constant in ontwikkeling, daarom is het belangrijk dat altijd de nieuwste technieken geimplementeerd worden. Hoe wij dit aanpakken wordt hieronder in meer detail beschreven:

Web design

De eerste stap bij het realiseren van een website is het web design. Deze zal in Photoshop ontworpen worden en legt de basis voor de uitwerking van de volledige website. BrandXL maakt elke website op maat en zorgt hierdoor altijd voor een unieke uitstraling dat bij het bedrijf past.

Basing

Stap 2 in het web development proces wordt de basing genoemd. De basing is het vertalen van web design naar programmeercode. Door de nauwe samenwerking met Code Central wordt dit proces efficiënt uitgevoerd. Code Central is een IT bedrijf dat gespecialiseerd is in web development. Door de betrokkenheid van een grafisch vormgever bij een programmeur en vica versa worden de aspecten van vormgeving en kwaliteit gewaarborgd.

Bij de basing wordt ook meteen de responsive website ontwikkeld. Responsive houdt in dat een website zich aanpast aan de apparaat van een gebruiker. Smartphones, ipads en laptops worden tegenwoordig steeds populairder. Om alle informatie goed te kunnen weergeven op de verschillende formaten (van mobiel naar computerscherm), gedraagt de website zich responsive.

Beheersysteem

Om een website te kunnen beheren moet er tot slot nog een beheersysteem ontwikkeld worden. Hiervoor heeft Code Central meerdere mogelijkheden:

  • Wordpress
  • Umbraco
  • Magento
  • Maatwerk oplossingen

Afhankelijk van de wensen wordt er een maatwerk oplossing of een standaard systeem gebruikt (Wordpress, Umbraco of Magento). Een voorbeeld waarbij een maatwerk oplossing is gekozen is de case voor het bijlesbedrijf Upgrade. Bij tekstuele websites wordt vaker voor Wordpress of Umbraco gekozen. Magento is ideaal voor het beheren van webshops.

Andere diensten

Offerte aanvragen?

Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden? Wij stellen geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Klik hieronder om de mogelijkheden te bekijken.

© Brandxl.nl 2017